Lørdag 25. Oktober kl. 09:44

Arkivfoto: Sirotti

Utslitt Hushovd ute av Giro d’Italia

Nordmannen stod av på dagens etappe.

Det kom som en overraskelse at Thor Hushovd i det hele tatt skulle kjøre årets Giro d’Italia, men forhåpningene til BMC-rytteren var likevel store til det italienske etapperittet.

Han hadde slitt i den første delen av sesongen, men nå var det vel på tide å løsne for Hushovd?

Det så lovende ut på de første spurtetappene, men i går falt han fullstendig igjennom på rittets første etappe som inneholdt noen småkneiker. I dag var det enda mer kupert, og etter 84 kilometer av etappen fikk Hushovd nok og satte seg i følgebilen.

- Informasjonen jeg har er at han ikke hadde kreftene til å henge med lenger. Han er utslitt. Han slet også i går i stigningene, sier BMC-talsmann Blandine Roqulet til Velonation.

Før etappen sa Hushovd til TV 2 Sporten at han følte seg bra på de første etappene i Danmark, men etter forflyttningen til Italia ble tingene verre. Han følte at han ikke hadde det som skulle til for å kjempe om etappeseire, men håpet at formen skulle bedre seg etter hvert.

Noe som ikke stemmer

Det har nå ikke skjedd og Hushovd vil måtte vente til Tour de Suisse (9.-17.juni) før han kan konkurrere igjen.

- Det var tungt. Det funket ikke. Det var en tøff dag, og da var det ingen mulighet. Det er noe som ikke stemmer. Da er det vanskelig i det hele tatt å sitte i feltet. I dag hadde jeg ikke kommet i mål uansett hvor mye jeg hadde prøvd. Og jeg prøvde en stund, sa Hushovd etter å ha stått av til TV 2 Sporten.

- Jeg har egentlig aldri opplevd noe lignende. Nå er det bare sånn. Jeg må ta en nøye vurdering og snakke med de riktige folkene for å finne ut av hva jeg skal gjøre, sier Hushovd.