-2019 er ikke det året jeg vil satse alt på Touren

Foto: Sirotti

Tom Dumoulin var en klar utfordrer både til Chris Froome og Geraint Thomas når det gjelder kampen om den gule trøyen i Tour de France. Men, denne kampen kommer det ikke til å bli noe av…ikke i år.

Da Touren ble presentert i fjor høst, ble det mer og mer klart for Dumoulin at Giroen kanskje var et bedre alternativ for å hente hjem en Grand Tour tittel.

-Sjansen til å vinne Giroen i år er ganske enkelt mange ganger større enn å vinne Tour de France, forklarte Dumoulin i følge Cycling Today.

-Den endelige avgjørelsen tok laget, det var et vanskelig valg siden jeg ikke har så mange år på meg til å vinne Tour de France. 2019 er likevel ikke året for meg å satse alt på Touren.

Nå blir det neppe plankekjøring å gå helt til topps i den italienske Grand Touren heller. Navn som Simon Yates, Primož Roglič, Egan Bernal og Vincenzo Nibali har alle siktet seg inn på samme mål, men Dumoulin  vil selvsagt også være en av det aller største favorittene sammenlagt.

Foto: Sirotti

-Jeg er veldig entusiastisk over planen som vil gjøre Giroen til hovedmålet igjen fordi det er den beste Grand Touren, sa Dumoulin som likevel har en drøm om å sikre seg den gule Tour-trøya til odel og eie en gang. Han kommer til å delta i den franske Touren også i år, men kommer etter alle solemerker ikke til å kjempe om noen sammenlagtseier i år.

X