Alaphilippe vant også i dag og tok over sammenlagtledelsen i San Juan

Arkivfoto: Sirotti

Dagens 12 kilometer korte tempo blir kanskje mest husket for at unge Remco Evenepoel tok en sterk 3.plass og at Julian Alaphilippe overtok ledertrøyen sammenlagt.

Den 3.etappen av Vuelta a San Juan bestod av en 12 kilometer lang, eller mer riktig kanskje, kort tempo. Kampen mot klokken ville definitivt gi noe utslag i sammenlagtstillingen, men de helt store skrellene kom ikke på en så kort tempo. I dag kjørte også rytterne med sin vanlige konkurransesykkel, noen også med platehjul bakerst. Det er ikke så uvanlig i ritt som ligger langt unna Europa at man velger å ikke ta med temposykkelen. Logistikkutfordringer kan være en forklaring på det å ikke ha med komplett utstyr.

Rasmus Fossum Tiller kjørte en bra tempo får vi si, en stund var han også blant de tre beste, men etter hvert ble tiden slått av en del ryttere. En av dem var Remco Evenepoel som kjørte vel 50 sekund raskere enn nordmannen, noe som holdt til en  3.plass til slutt for supertalentet.

Peter Sagan og Julian Alaphilippe var blant de siste som startet, men ingen av dem klarte å holde åpningstempoet til unge Evenepoel halvveis. Mot slutten gikk det aldri så lite tråere for unggutten som likevel parkerte Sagan med god margin. Franske Alaphilippe hadde dermed en god sjanse til å ta over ledertrøyen. 26-åringen avsluttet sterkt og kjørte inn til bestetid, 12 sekunder foran andremann, Valerio Conti (UAE Team Emirates). Remco Evenepoel endte på en knallsterk 3.plass, men det må nevnes at det ikke var særlig mange tempomaskiner på startstreken i dag. Sammenlagt leder nå Alaphilippe mens unge Evenepoel kjørte seg opp til 4.plass!

Resulater:

X