Oleg Tinkov’s frieri til Sky endte med et «nei»

Arkivfoto: Sirotti

Team Sky skal i følge den spanske avisen AS ha avslått et tilbud fra Oleg Tinkov, tidligere lageier av blant annet Saxo Bank-Tinkoff.

Sky vil som kjent trekke seg ut som hovedsponsor for sykkelaget med samme navn. Det skjer etter denne sesongen og spekulasjonene har allerede pågått noen uker for hva som kommer til å skje med det britiske flaggskipet i internasjonal sykkelsport.

Oleg Tinkov, den russiske milliardæren, var sist inne i sykkelsporten i 2016 med det som var restene av Saxo Bank, det danske laget som Bjarne Riis stod som eier av, og som blant annet hadde Kurt Asle Arvesen på laget fra 2004 til 2009. Laget har sine røtter helt tilbake til 1998, men her hjemme kjenner vi dem kanskje best fra tiden som Team CSC og Saxo Bank.

Da CSC trakk seg ut i 2009 kom Saxo Bank på banen. De var navnesponsor frem til 2012 da Oleg Tinkoff kom inn i bildet og brukte noen av sine millioner på å sponse laget til han i sesongen 2016 stod alene igjen med det som da kun het Tinkoff.

Siden har vi hørt lite fra den kanten men nå skriver feltet.dk at han har lagt inn et tilbud på 20 millionar dollar for å kjøpe Team Sky. Ikke helt uventet stilte han imidlertid betingelser for å overta laget. Han ene og alene skulle stå for sammensetningen av et nytt lag. Det var ikke Skysjefen, Dave Brailsford, særlig begeistret for og forhandlingene gikk i stå.

Fra før har det også vært spekulasjoner om at eierne av Israel Cycling Academy skulle være interessert. Det samme sies om en ny kinesisk satsing som etter sigende skal være klar for WorldTour nivå i 2010.

X