Nesten for Kristoff, men Groenewegen var hakket raskere

Foto: Bettini Foto/UAE

Den siste etappen i Volta a la Comunitat Valenciana endte som ventet i en spurt blant rittets raske menn. Kristoff gjorde en god spurt men måtte se seg slått av Dylan Groenewegen.

Den 5. og siste etappen i årets Volta a la Comunitat Valenciana var bare 88 kilometer . Først ble det kjørt rundt 53 kilometer til de passerte mållinjen og deretter skulle feltet ut i en sløyfe på drøye syv kilomter som ble kjørt fem ganger.

Det sier seg selv at det ikke var så veldig vanskelig å spå utfallet av en slik etappe. Det luktet massespurt hele veien og dermed en liten go’bit for feltets raske menn helt på slutten av dette etapperittet. Et firemannsbrudd fikk lov å stikke fra, men det var aldri noen sjanser for at disse karene ville kunne holde unna for hovedfeltet. Da de kom inn på de lokale rundene hadde utbryterne bare halvminuttet på feltet.

Det eneste sammenlagtleder Ion Izagirre kunne frykte i dag var vinden som kunne merkes godt på slettene utenfor Valencia. Men, det var kun en liten del av løypen dette gjaldt, og dermed skulle det svært mye til for at det ikke ble spansk seier med nevnte Izagirre i dag. 30-åringen er ikke av de mest meritterte, men har etappeseier fra både Tour de France og Giro d’Italia. Han har også vært spansk mester på tempo to ganger og sikret én sammenlagtseier fra Polen Rundt, det skjedde i 2015. Å vinne på hjemmebane i dag i et sterkt felt, var likevel en pen fjær å stikke i hatten for Astana-rytteren!

Men, i dag var det spurternes tur der den største favoritten utvilsomt var Dylan Groenewegen. En stor velt innenfor den siste kilometeren stengte omtrent hele feltet bortsett fra 10-15 ryttere som satt i front da dette skjedde. Blant dem som gikk klar var alle tre norske – og Dyland Groenewegen. Alexander Kristoff så ut til å kunne kjempe seg til en seier men Groenewegen kom sterkt på slutten og slet seg de nødvendige centimeterene foran helt på de siste metrene. Kristoff endte som nummer to, Holst Enger 7 og Edvald Boasson Hagen nr. 9.

Resultater

X