Kjempevelt ødela åpningsetappen i Algarve!

Arkivfoto: Sirotti

Fabio Jakobsen vant den 1.etappen av Volta ao Algarve, men etappen ble ødelagt av en kjempevelt der nesten hele feltet var involvert.

Den 45.utgaven av Volta ao Algarve kjøres i det sørlige Portugal, dagens etappe sluttet i Lagos, nesten så langt sør i Portugal som det lar seg gjøre å komme.

Dagens etappe var på nesten 200 kilometer og hadde et par stiginger underveis, dog ikke på høyere vanskelighetsgrad enn 3. og 4. kategori. Mye lå til rette for at det måtte bli spurternes dag og da var det nok Edvald Boasson Hagen vi måtte sette vår største lit til på denne første dagen.

Den største favoritten var nok likevel Dylan Groenewegen med Amund Grøndahl Jansen på laget. Nederlenderen ville nok få konkurranse både av Groupama-FDJ sin største spurtkanon, Arnaud Demare, den tyske mesteren, Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) og av John Degenkolb (Trek-Segafredo). I tillegg håpet vi å se Edvald helt der fremme. Rudsbygdingen har vist prima form allerede og det kan se ut som problemene fra i fjor er over. Dog skal det sykles først, og rittet i Portugal vil nok gi flere svar på hvor 31-åringen står.

Dagens brudd bestod av to lagkamerat fra det portugisiske kontinentallaget, Efapel. Disse hadde nok i oppgave å profilere laget og sponsorer og få mest mulig TV-tid ut av bruddet. Det klarte de også med glans holdt unna til det gjenstod vel 20 kilometer. Duoen fikk sikkert velfortjente klapp på skulderen for å ha vært med å sette farge på den første etappen.

Syv kilometer fra mål gikk det en kjempevelt i fremre del av feltet der nesten samtlige ryttere ble involvert. Ryttere lå igjen spredd utover veien, blant dem Jumbo-Visma med favoritten Dylan Groenewegen. Også Edvald og laget hans var involvert og det var bare noen få lag som ikke ble fanget i velten. Blant favorittene som gikk ned var også John Degenkolb.

Dermed ble det et sterkt amputert felt, eller mer korrekt, en gruppe ryttere som skulle gjøre opp seg i mellom. Det ble 22-åringen Fabio Jakobsen som var sterkest i avslutningen og sikret sitt lag, Deceuninck – Quick Step nok en seier for sesongen.

Resultater:

X