Unggutten holdt unna i Algarve etter en spennende avslutning men Stybar vant etappen

Tadej Pogačar. Foto: Bettini foto

Søren Kragh Andersen gjorde et ærlig forsøk på å fravriste Tadej Pogacar sammenlagtseieren, mens Carl Fredrik Hagen endelig fikk vist frem hvorfor han er norges beste klatrer.

Som i Andalucia ble det i Volta ao Algarve også kjørt den 5. og siste etappen. Etappen var på vel 173 kilometer og hadde en meget tøff avslutning opp til Malhao. Samme bakke skulle kjøres to ganger i dag, den var ikke allverdens lang med sine 2,5 kilometer men den hadde til gjengjeld nesten 10 prosent i snittstigning.

Etappen hadde for øvrig tre kategori 3-stinginger og altså to ganger opp Malhao som var en kategori 1 stigning.  Utfordringene stod altså i kø for Tadej Pogacar, unggutten som overraskende var i ledelsen før den avsluttende etappen i dag.

Interessant var det også å se hvordan Carl Fredrik Hagen ville klare seg, 27-åringen lå faktisk best plassert for sitt lag på 21.plass. Den ferske Lotto Soudal-rytteren lå 4:14 bak Pogacar før dagens etappe.

Et brudd med 13 ryttere fikk revet seg løs og Lotto Soudal var godt representert med hele tre ryttere i bruddet. Da fem mil gjenstod hadde bruddet over tre minutter på feltet som ble kontrollert av UAE Team Emirates, laget til ledende Pogacar. Etter hvert ble alle hentet men da var det tid for litt show fra danske Søren Kragh Andersen.

Det var nemlig flere som var på skuddhold av 19-åringen og som siklet etter ledertrøyen. Ikke minst Kragh Andersen som mot slutten stakk fra hovedfeltet og kjørte seg opp til fronten. Dansken lå dermed an til å stjele ledertrøyen fra Pogacar og hadde halvminuttet å hente inn på unggutten.

Stybar vant etappen. Arkivfoto: Sirotti

Stybar hadde også kjørt seg opp samtidig som dansken og disse to skulle gjøre opp seg imellom hva etappeseier angikk – og for Kragh Andersen sin del handlet det om å vinne sammenlagt. Stybar vant etappen, mens Kragh Andersen kjørte seg litt tom den siste kilometeren. Han maktet å halverte avstanden til Pogacar, noe som selvsagt ikke var nok. En som imponerte var Carl Fredrik Hagen som satt blant de beste opp den tøffe avslutningsbakken. 27-åringen endte som nummer 14, 52 sekunder bak vinneren.

Resultater:

X