Kristoff gjorde nok et superopptrekk i Dubai men det holdt ikke til seier

Arkivfoto: Sirotti

Alexander Kristoff gjorde jobben for Fernando Gaviria på avslutningsetappen i UAE Tour men Gaviria fikk ikke i gang turboen og måtte se seg slått av Sam Bennet.

I dag ble den 7. og siste etappen i UAE Tour kjørt. Etappen var på 145 kilometer og var nærmest paddeflat. Det betød at det kom til å bli et brudd som ville få en del minutter før spurtlagene ville overta ansvaret i feltet og kjøre dem inn før avslutningen.

Tre mann var i brudd underveis og hadde på det meste opp mot fem minutters ledelse. Med fem mil til mål var avstanden halvert og Vegard Stake Laengen (UAE) var en av dem som satt fremme i feltet for å sørge for at trekløveret ble hentet. 10 kilometer fra mål hadde bruddet likevel like i underkant av minuttet på feltet som var begynt å skru opp farten og passerte trioen da i underkant av 3 kilometer gjenstod.

For tredje gang i dette etapperittet skulle de raske menn gjøre opp om etappeseieren. For UAE team Emirates var etappen også viktig siden det var siste mulighet til å sikre seg enda en hjemmeseier, i så fall den andre i rittet.  Radarparet Alexander Kristoff og Fernando Gaviria lykkes hundre prosent med opplegget på den 2.etappen – som Gaviria vant etter superopptrekk fra Kristoff. Så kjørte de samme oppskrift på den 5.etappen, men italienske Elia Viviani lurte duoen helt på slutten da han fant en luke og benyttet bakhjulet til Gaviria til å skyte fart de siste metrene til målstreken.

Det har vært litt nervøs kjøring både underveis og i disse spurtavslutningene tidligere i etapperittet, og i dag stod det altså litt ekstra på spill siden det var den siste etappen. Men heldigvis gikk det pent for seg i dag. Kristoff gikk i front med Gaviria på hjul men colombianeren var ikke like skarp som han har vært og Sam Bennet kunne ta seg forbi og sikre seieren med nesten en hjullengde. Kristoff ble forøvrig nummer fire.

F.v. Alejandro Valverde, Primoz Roglic, David Gaudu (skjermdump)

Resultater:

X