Bob Jungels kjørte 16 kilometer solo og vant Kuurne-Brussel-Kuurne!

Foto: Sirotti

Meget sterk prestasjon fra Luxembourgs Bob Jungels da han kjørte solo fra en mindre gruppe og vant den belgiske klassikeren. Ingen av de norske hevdet seg i rittet, bortsett fra Amund Grøndahl Jansen som gjorde en jobb for laget også i sluttfasen.

Årets andre klassiker, Kuurne-Brussel-Kuurne, var den 71. i rekken og i dag stod det hele seks nordmenn på startstreken! Disse var Amund Grøndahl Jansen (Team Jumbo-Visma), Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ), Edvald Boasson Hagen og Rasmus Tiller (Team Dimension Data), Sven Erik Bystrøm (UAE-Team Emirates) og August Jensen (Israel Cycling Academy).

Rittet har vært arrangert siden 1946 uten at nordmenn noen gang har stått øverst på podiet. Den eneste som har vært i nærheten er Alexander Kristoff som to år på rad ble andremann, dette skjedde i 2015 og 2016. Kristoff skulle gjerne vært i dag også, men har som kjent nettopp avsluttet UAE Tour og var følgelig ikke klar for klassikerstart denne helgen. I fjor vant Dylan Groenewegen, og nederlenderen var en av favorittene også i år.

Det ble satt veldig stor fart fra start, et brudd fikk etter hvert gå av gårde og syvmannsgruppen fikk deretter besøk av flere som kjørte seg opp. Frontgruppen bestod en periode av 28 ryttere, ingen av dem var dessverre nordmenn. Seks mil fra mål klarte fem mann i gruppen å komme seg fri fra resten, disse var Bob Jungels, Oliver Naesen, Magnus Cort Nielsen, Sebastian Langeveld og Davide Ballerini.

Fire mil fra mål lå hovedfeltet minuttet bak frontgruppen og dermed var rittet fortsatt åpent hvis disse bestemte seg for å samarbeide. Amund Grøndahl Jansen var en av dem som satt i front for å gjøre en jobb for at Groenewegen kunne være med i avslutningen.

16 kilometer fra mål var det slutt for Cort Nielsen i frontgruppen, samtidig støtet Bob Jungels og satset på å gå solo til mål da det ringte for den siste lokale runden. Vel 2 kilometer fra mål startet angrep fra hovedfeltet som nærmet seg en hardt arbeidende Jungels. 26-åringen holdt unna og kunne notere seg for en ny triumf i seiersbeltet. Ingen av de norske fullførte.

Resultater:

X