Franskmann tok sin første proffseier i Le Samyn

Arkivfoto: Sirotti

Niki terpstra var storfavoritten men klarte ikke å hamle opp med Florian Senechal som tok sin første seier som proff.

I dag var det klart for en ny klassiker i Belgia. GP Le Samyn er kanskje ikke den mest prestisjefylte men årets utgave var den 51. i rekken og har altså vært arrangert siden 1968.  Starten gikk i Quaregnon og med målgang i Dour, begge ligger i det sørlige Belgia og grenser til Frankrike.

Ingen nordmenn har vært på podiet men en svenske har vunnet, det skjedde i 2002 med Magnus Bäckstedt og to år tidligere var det danske Frank Høy som vant. En som har gjort det godt i Le Samyn er Philippe Gilbert som vant i 2008 og har tre andre podieplasseringer, senest i fjor da det ble 2.plass bak Niki Terpstra. Sistnevnte vant for øvrig også i 2016 og 34-åringen var utvilsomt en av favorittene også i år for sitt nye lag, Direct Energie.

Distansen som skulle kjøres i dagens GP Le Samyn var 202 kilometer med 16 brosteinspartier der de lengste var på 1400 meter. Totalt var der rundt 8 kilometer med brostein, noe mindre enn i fjor da det var 12 kilometer. De siste ti milene gikk for øvrig i en rundløype som skulle kjøres fem ganger. Det var kun én nordmann representert ved August Jensen (Israel Cycling Academy). Været var surt med delvis regn og glatte brosteinspartier noe som skapte flere velt, blant dem som var involvert var også August Jensen.

Mot slutten av rittet var det en gruppe på syv ryttere som utgjorde fronten, men bak disse jobbet det gjenstående hovedfeltet med blant annet Direct Energie hardt for Niki Terpstra. Sistnevnte klarte å komme à jour med teten og med 10 kilometer igjen var fronten nå på 10 ryttere. QuickStep hadde 3 ryttere med, Roompot 2 mens Terpstra var alene for sitt lag, Direct Energie.

Fjorårsvinneren måtte jobbe mye i front, det virket nesten litt som det var alle mot Terpstra. På det siste brosteinspartiet kom tre ryttere seg klar men ble ikke helt enige om å gjøre en jobb og fikk snart selskap av flere andre. Vel kilometeren fra mål støtet Tim Declercq og fikk en god ledelse. Men, det ble for langt til mål og han ble hentet. Deretter ble det et spurtoppgjør der Florian Senechal var den klart sterkeste og tok sin første proffseier, Terpstra ble nummer tre.

Resultater:

X