Stor norsk sykkeldag! Ole Forfang vant sammenlagt i Tour de Normandie

Det har vært en stor norsk sykkeldag i dag. Kristoff vant Gent-Wevelgem, Andreas Leknerssund ble nummer to i U23-utgaven, Sakaris Koller Løland nummer 5 i juniorens utgave av samme ritt og til slutt ble det to nordmenn på podiet sammelagt i Tour de Normandie!

I den 7. og siste etappen i Tour de Normandie handlet alt for Joker Fuel of Norway om å beholde ledertrøyen til Ole Forfang. Dette lykkes de også meget godt med, og selv om det ble dansk seier på etappen med Johan Langballe, kunne ingen hindre at stillingen forble uendret fra gårsdagen.

Dermed fikk vi norsk vinner i Ole Forfang og med Trond Håkon Trondsen (Team Coop) på 3.plass. Tidligere har Thor Hushovd vunnet rittet, det skjedde i 2001 mens Steffen Kjærgaard og Ole Sigurd Simensen også har gjort det samme på 90-tallet.

– Det var virkelig godt å kunne innkassere årets første UCI seier i går. Vi har vært nære nå et par ganger. Å gjøre det på den måten Trond Håkon gjorde var fantastisk. Plan i dag var å lose Trond Håkon trygt gjennom etappen slik at vi sikra tredjeplassen sammenlagt. Med hjelp fra André klarte vi det, sier en strålende fornøyd Magnus Børresen i Team Coop.

Resultater:

X