Van der Poel viste styrke i Dwars door Vlaanderen

Arkivfoto: Sirotti

Dwars door Vlaanderen ble i dag kjørt med seks nordmenn på startstreken. Størst usikkerhet var det kanskje rundt Edvald Boasson Hagen sin form, men også Alexander Kristoff hadde fokus på seg etter sin oppvisning i Gent-Wevelgem.

Et 8-manns brudd fikk kjøre av gårde men rundt syv mil fra mål ble det bråstopp for disse og resten av feltet som etter hvert tok dem igjen.  Grunnen skulle være at kvinnenes utgave som også gikk i samme område, hadde blitt forsinket på grunn av en velt, og når herrene hadde holdt høy fart i dag, ble det kluss i ”løypelogistikken” for arrangøren. Det hele så noe kaotisk ut, og det ble ikke bedre da rittet etter flere minutters pause, ble satt i gang igjen.

Utbryterne fikk sine to minutters ledelse men tre mil fra mål var de kjørt inn av et hardtarbeidende felt. Deretter kontret fem mann Pöstlberger, Van der Poel, Turgis, Benoot og Jungels som alle jobbet godt sammen og økte avstanden sakte men sikkert bakover til feltet.

Dermed skulle det hele avgjøres i en spurt mellom disse og selv om Anthony Turgis forsøkte å overraske de andre i spurten, ble det snart klart at Mathieu van der Poel var fullstendig overlegen og kunne feire flere meter før han krysset målstreken som vinner.

Resultater:

X