Leknessund med råsterk 2.plass sammenlagt i Circuit des Ardennes International

Den 3.etappen av Circuit des Ardennes International var på bare 59,5 kilometer men meget kuperte sådan. Flere av stigningene var bratte, fra 10-15% stigning forteller om at det ikke kom til å bli en enkel etappe.

Det var en kjølig dag i Frankrike, kun et par varmegrader og en trio fant ut at det bare var å tråkke til nesten fra start av. Blant dem som stakk avgårde var Andreas Leknessund og det ble kjørt knallhardt av trioen som opparbeidet seg nesten halvannet minutts ledelse på det meste.

Mot slutten gikk det likevel tråere og hovedfeltet med Alexander Kamp i ledertrøyen tok kraftig innpå utbryterne. Men, de klarte å holde unna og i spurten var det bare Maciej Paterski som var foran Leknessund. Nordmannen var den virtuelle lederen sammenlagt underveis, men ettersom danske Kamp bare var fem sekunder bak i mål, beholder han sin trøye. Leknessund tok imidlertid et sprang opp sammenlagt og er nå nummer to. I tillegg leder han kampen om ungdomstrøyen og ligger også godt plassert for å hente klatretrøyen da han bare ligger poenget bak lederen.

Vi kan også nevne at Uno-X Norwegian Development Team ligger på 2.plass i lagkampen før den siste etappen. Den endte forøvrig i massespurt som Kaden Groves vant. Dermed ble det ingen endringer i sammendraget og danske Alexander Kamp vant foran Andreas Leknessund!

Resulater 3.etappe:

Resulater 4.etappe:

X