Norsk/danske dueller i Sundvolden og Ringerike GP til helgen

Rasmus Guldhammer vinner Ringerike GP i 2017. Foto: Karstein Vabø

Denne helgen kjøres to av årets viktigste hjemlige ritt, spesielt for norske elitesyklister som står uten kontinentalkontrakt, men også for kontinentallagene som gjerne vil vise hvorfor de nettopp er på et nivå høyere enn klubblagene og skal ta enda et steg opp neste år.

Viktig også fordi det er to ritt som begge er UCI kategorisert og som dermed får bra utenlandsk deltakelse, spesielt fordi det danske prokontinental laget Riwal Readynez kommer samt to av de beste danske kontinentallagene i tillegg til Lotto-Soudal sitt U23 lag.

Både Krister Hagen og Sindre Lunke stiller for det danske profflaget som kommer rett fra sterk kjøring i Tour de Yorkshire. Men vi har også med to belgiske lag i Lotto-Soudal og Mysenlan-Baboco-Douterloigne som begge er U23-lag, sistnenvte med tre nordmenn på laget, Tobias Halvorsen, Vebjørn Rønning og Marius Wold som alle figurerer på den foreløpige startlisten.

Alle norske kontinentallag er med, det betyr at Joker fuel of Norway, Uno-X Norwegian Development Team og Team Coop, utgjør slagkraften mot Nordens eneste profflag, Riwal Readynes. Men, Team Coloquick gjorde rent bord i Himmerland og Skive sist helg og denne gangen er også nordmannen Stein-Erik Eriksen på laget. I tillegg er den spurtsterke vinneren av GP Himmerland, Niklas Larsen, på plass. Videre kommer Team Waoo med Rasmus Guldhammer som har vunnet to ganger tidligere, i 2014 og sist i 2017 da han like godt doblet med å vinne Ringerike GP dagen etter!

Mot disse topplagene stiller hele «ryggraden» av de beste norske klubb- og regionlagene opp for å måle krefter med de hel- og «halvprofesjonelle» lagene – og skal forsøke å holde fast i drømmen om en fremtidig profftilværelse.

Asker CK, Bygdøy IL, Gauldal SK, Glåmdal SK, Kristiandsand CK, Lillehammer CK, Ringerike Sk, Sandnes Sk, Tønsberg CK, TVK, IK Hero og tre regionslag med Region Sør, region Vest og Region TEVUBU kommer alle toppmotiverte til helgens to knallharde ritt. Det hele starter altså lørdag med GP Sundvolden og fortsetter med Ringerike GP som kjøres dagen etter.

Sundvolden GP

Lørdag er det klart for Sundvolden GP som etter 164 kjørte kilometer har målgang ved Kleivstua. Løypen inneholder ellers to ganger opp Røinebakken som vanligvis sørger for at feltet sprekker opp. Deretter er det småkupert tilbake mot Sundvolden der den siste store utfordringen venter. Etter en 4,5 kilometer lang målbakke med over 7% i snittstigning vil vi her se den siste utskillelsen – om den allerede ikke har skjedd.

Startliste kan du se her: https://firstcycling.com/race.php?r=73&y=2019&k=start

Ringerike GP

Søndagen er det klart for den 44.utgaven av Ringerike GP der blant annet den fryktede Riperbakken skal forseres fem ganger på de lokale rundene i Hønefoss. Men, mye kommer til å skje før den tid. Rittet er nemlig noe annerledes enn dagen før og kanskje er det også enda hardere med de mange bakkene som løypen følger. Distansen er 163 kilometer og over 1900 høydemeter skal forseres. Tøffest blir nok stigningene ved Knestang og Smeden fem mil fra mål som kan avgjøre hele rittet. Om ikke avgjørelsen faller der, kommer nok de fem rundene med Riperbakken til å skrelle av restene der kampen om seieren blir avgjort i en liten gruppe, kanskje til og med en soloprestasjon.

Startliste kan du se her: https://firstcycling.com/race.php?r=49&y=2019&k=start


X