Amund Grøndahl Jansen sentral da Groenewegen tok en ny seier

I Frankrike startet i dag den 65.utgaven av Jours de Dunkerque med tre nordmenn på startstreken, August Jensen, Daniel Hoelgaard og Amund Grøndahl Jansen. Rittet har vært arrangert siden 1955 men har aldri hatt norske podieplasseringer sammenlagt. Beste plassert i nyere tid er Thor Hushovd som ble nr. 5 i 2005.

Fire flate og to kuperte etapper står på menyen og i dag ble rittet innledet med en 172,9 kilometer flat etappe. Som ventet ble det et samlet felt som skulle gjøre opp om seieren og her spilte Amund Grøndahl Jansen en nøkkelrolle for sitt lag Jumbo-Visma.

Groenewegen vant åpningsetappen i Jours de Dunkerque. Arkivfotro: Sirotti

Nordmannen som er tredje siste opptrekker for lagets spurterstjerne, Dylan Groenewegen, kjørte så hardt mot slutten at det kun var hans to lagkamerater, Groenewegen og Mike Teunissen, som klarte å holde hjulet til 25-åringen. Da Teunissen som sistemann overtok var det luke bakover som ingen klarte å tette. Dermed ble det en enkel seier for Dylan Groenewegen mens Teunissen var nære på å ta dobbeltseier. Grøndahl Jansen ble nummer 8 og det sier kanskje litt om farten som ble holdt på slutten av Jumbo-Visma toget.

August Jensen ble forøvrig nummer 25 mens Daniel Hoelgaard kom inn til 41.plass, begge med samme tid som vinneren.

Resultater:

X