Får vi se Andreas Leknessund på podiet i årets Ronde de l’Isard?

Uno-X Norwegian Development Team er i disse dager i Frankrike for å kjøre etapperittet, Ronde de l’Isard. Rittet kjøres sør for Toulouse i mot grensen til Spania. Det betyr at vi er i nærheten av Pyreneene og Andorra noe som igjen betyr fjell og atter fjell!

Rittet startet i går med en relativt enkel etappe der de fleste på det norske laget satt med inn. Best plassert sammenlagt etter den første etappen er Iver Skarseth som sikret seg et bonussekund og ligger som nummer 7.

I dag blir det imidlertid andre boller, da kjøres den første av tre knallharde etapper der rytterne skal over to kategori-1 stigninger, den siste ligger på nesten 1400 moh. Men, dette er ikke den tøffeste etappen, i morgen blir det mer morro for de klatreglade, da skal tre kategori-1 stigninger forseres, de to siste er Col du Chioula på 1444 moh og Col de Pailheres som ligger på 2000 moh!

For Uno-X blir dette kanskje årets tøffeste ritt av denne typen, men også en meget god pekepinn for klatrerne hvor de står i et ritt som arrangeres for 42. gang!

Ser man på tidligere års resultater finner vi flere kjente navn. I fjor vant Stephen Williams som denne sesongen kjører for Bahrain Merida. Andreas Leknessund ble forøvrig nummer 7 samme år!

Året før var det russeren Pavel Sivakov som gikk til topps, 21-åringen kom til Sky i fjor og kjører akkurat i disse dager Giro d’Italia for «nye Sky», Team Ineos. I 2016 vant Bjorg Lambrecht som har kjørt for WorldTour laget til Lotto Soudal siden i fjor. Lambrecht skal forøvrig også delta i Hammer Stavanger som begynner i dag.

For Uno-X stiller Lars Saugstad, Torjus Sleen, Iver Skarseth, Idar Andersen, Jonas Iversby Hvideberg og Andreas Leknessund. Vi er spesielt spent på sistnevnte som for få dager siden skrev under kontrakt med Sunweb. I fjor ble han nummer syv sammenlagt etter å ha blitt nummer to på den andre etappen. I år er det kanskje naturlig å tro at stortalentet sikter enda høyere?

Resultater etappe 1:

X