5 av 7 wildcard til franske lag i Paris-Roubaix

Peter Sagan vant fjorårets utgave, foto: Karstein Vabø

Årets utgave av Paris-Roubaix kjøres 14.april, det vil si på palmesøndag! For rytterne innledes altså ”helvetet i nord” palmesøndagen, bare det er nesten spektakulært i denne sammenheng.

Foruten worldtour-lagene har ASO, den franske arrangøren, delt ut 7 wildcard til rittet som har opparbeidet seg det litt bisarre tilnavnet «Helvetet i nord». Blant dem er alle de fem franske prokontinentallagene,. Det vil si at Delko Marseille Provence, Direct Energie, Team Arkea-Samsic og Vital Concept – B&B Hotels alle har fått plass i denne ikoniske klassikeren. De restrerende to gikk til Wanty-Gobert Cycling og Roompot-Charles.

Starten går som vanlig i Compiegne, like utenfor Paris og det kjøres med 7 ryttere fra hvert lag. Med de nye reglene som UCI vil innføre neste år, er dette også siste gang at arrangøren kan bestemme helt og holdent hvem som får de ettertraktede wildcard’ene. Fra neste år vil nemlig de tre høyest rankede prokontinentale lagene ha rett – men ikke plikt, til å delta i klassikerne. For Grand Tours betyr regelendringen at de to beste prokontinentallagene automatisk får delta i treukersrittene.

ASO har for øvrig allerede implementert endringene i årets Tour de France, skriver Cyclingnews. Dette har i praksis betydd at Cofidis og Wanty-Groupe Gobert har fått de første to wildcard’ene fordi de var høyest ranket etter 2018 sesongen. De to siste lagene til Tour de France som får tildelt disse gylne adganskortene blir offentliggjort etter Paris-Nice.

X