Adam Yates sterkest på rittets kongetappe i Catalonia

Den 3.etappen i Volta Ciclista a Catalunya i Spania var rittets kongeetappe med bakkeavslutning til Vallter 2000. Målgang er egentlig til alpinanlegg som strekker seg fra 2535 moh ned til 1910 moh. I dag var det likevel sykkel det handlet om, og det skulle bli en forrykende kamp om etappeseieren.

Avslutningsbakken var rundt 10 kilometer lang og Team Sky satte fart i sakene langt nede i stigningen. Fartsøkningen skapte umiddelbart problemer for rittets sammenlagtleder, Thomas De Gendt. Belgieren som hadde en fantastisk åpningsetappe der han fikk nesten 3 minutters ledelse, hadde ett mål i dag og det var å komme seg til toppen og fortsatt kunne ikle seg sammenlagttrøyen. Det gikk også bra, selv om det rant på mye tid underveis. 32-åringen leder likevel foran morgendagens etappe med 27 sekunder på sin nærmeste konkurrent.

Det ble også en spennende kamp om etappeseieren, og kandidatene skilte seg ut etter hvert som feltet steg til værs bokstavlig talt.  Mot slutten satt fem ryttere igjen i fronten, Adam Yates, Dan Martin, Miguel Angel Lopéz, Nairo Quintana og Egan Bernal. Disse forsøkte hver og en å stikke fra, men det ble en samlet spurt de siste metrene mot toppen. Der viste Adam Yates at han var den sterkeste og brøt målstreken foran Bernal og med Martin på 3.plass.

Resultater:

X