Adam Yates vant den 4.etappen i Valencia

Arkivfoto: Sirotti

Så var det slutt for morroa for Edvald Boasson Hagen. På den 4.etappen i Volta a la Comunitat Valenciana, var det fritt frem for klatrerne og dermed ble det for tøft for nordmannen å forsvare ledertrøyen.

Avgjørelsen i dag falt i den siste stigningen mot mål. Bakken var ikke lengre enn 3,7 kilometer men to kilometer helt til slutt på over 10 prosent snittstigning, ryddet mange av veien.

Før det hadde Dimension Data forsøkt å kontrollere et brudd. De fikk hjelp fra Mitchelton-Scott men 15 kilometer fra mål hadde Silvan Dillier (Ag2r) i bruddet fortsatt tre minutters forsprang. Dermed måtte flere lag frem og gjøre en jobb og fem kilometer fra mål var avstanden til utbryteren nede i minuttet.

Inn i den siste bakken tok Movistar føringen for å rydde vei for Alejandro Valverde. Så begynte flere av favorittene å røre på seg og inn i den siste kilometeren åpnet Jesus Herrada (Cofidis) angrepene men fikk svar fra Adam Yates (Mitchelton-Scott), Ion Izagirre (Astana) og Alejandro Valverde (Movistar). Deretter angrep Yates igjen og det var kun Valverde som var i stand til å følge 26-åringen så å si til målstreken.

Edvald gjorde ingen dårlig etappe men ble nummer 20, 53 sekunder bak Yates. Dermed glapp også den gule ledertrøyen til Ion Izagirre og Edvald er nå 46 sekunder bak på 9.plass.

Sondre Holst Enger endte over seks minutter bak Yates og med Alexander Kristoff ytterligere halvannet minutt bak.

Resultater:

X