Alaphilippe satte Fuglsang på plass, denne gang i Fleche Wallonne!

Den 83. utgaven av Fleche Wallonne fikk en forrykende finale med avslutning i beryktede Mur de Huy! I fjor var det Julian Alaphilippe som vant rittet for første gang etter at Alejandro Valverde hadde vunnet de fire foregående utgavene.Få nordmenn har vært med å prege dette rittet og vi må helt tilbake til 1982 for å finne den beste plasseringen da Jostein Willmann ble andremann.

Som regel blir det hele avgjort i den berømte målbakken, Mur de Huy, som er 1,2 kilometer lang og har en gjennomsnittlig stigning på 10,3 prosent. Dette er ikke allverden for verdens beste sykkelryttere, men når man også vet at det er partier underveis med over 18 prosent i stigning, skjønner man mer at dette ikke passer for alle og enhver. Mur de Huy er nemlig for de eksplosive rytterne, ikke nødvendigvis klatrere men ryttere som har mye trøkk i bakker som ikke er for lange. Som i Mur de Huy.

Det ble flere angrep på slutten, men det var likevel i Mur de Huy at rittet ble avgjort. Her angrep Jakob Fuglsang relativt tidlig og fikk en luke som imidlertid ikke varte lenge da franske Julian Alaphilippe kjørte seg opp til dansken. Nok en gang ble det altså en duell mellom disse to formrytterne og nok en gang var det Alaphilippe som trakk det lengste strået også i Fleche Wallonne.

To nordmenn var med, August Jensen og Odd Christian EIking, men begge endte opp med beskjedne plasseringer over syv minutter bak vinneren.

Resultater:

X