Alaphilippe tok sin 10.seier for sesongen etter å ha vært i brudd hele dagen

Foto: Sirotti.

Den 6.etappen i Criterium du Dauphine var med sine 229 kilometer rittets lengste og inneholdt hele åtte kategoriserte stigninger.

I dag var det bruddet det handlet om og det fikk lov å etablere seg få kilometer etter start. Julian Alaphilippe, Gregor Mühlberger og Alessandro de Marchi – sistnevnte også i brudd i går, fikk gå billig i fra og opparbeidet seg en voldsom ledelse til feltet. Noen reell fare for sammenlagtleder Adam Yates var det vel ikke, selv om trioen fikk over 13 minutters ledelse underveis. Alaphilippe manglet likevel tre minutter på å true Yates, og kom aldri nærmere.

Det var likevel klart at feltet ikke var interessert i å kjempe om etappeseieren i dag og til slutt stod det mellom Mühlberger og Alaphilippe etter at di Marchi måtte slippe mot slutten. Det ble en jevn finish der franskemannen fikk kastet sykkelen foran Mühlberger og tok med det sin 10 enkeltseier for sesongen.

Adam Yates leder fortsatt sammenlagt. Foto: Sirotti

Carl Fredrik Hagen kom inn vel seks minutter bak Alaphilippe i det som var restene av et hovedfelt på rundt 30 mann. Edvald Boasson Hagen ble nr. 61, 12:26 bak vinneren og ramlet noen plasser ned på sammenlagtlisten til 35.plass foran de to siste etappene.

Resultater:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

X