Alaphilippe tok sin 8.seier for sesongen i Baskerland Rundt!

Foto: Sirotti

Julian Alaphilippe viste nok en gang sin fortreffelighet denne vårsesongen da han vant den 2.etappen i Baskerland Rundt.

Etappen i dag var på 144 kilometer og gikk gjennom et kupert terreng. I tillegg var det lagt inn gruspartier i løypen som faktisk også ble avgjørende i negativ betydning for en av favorittene, Adam Yates.

Briten som kjørte en meget god tempo i går, fikk teknisk problem med sykkelen på den siste grusstrekningen og måtte bytte sykkel. Dette tapte han rundt 40 sekunder på og dermed var fronten av feltet ute av synet for 26-åringen som kanskje tapte hele rittet på uhellet sitt.

Avslutningen av etappen var en bakke på en kilometers lengde og med vel fem prosent i snittstigning. Her viste franske Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick Step) seg som den sterkeste nok en gang og vant foran dagens overraskelse, unggutten Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) og med Michal Kwiatkowski (Team Sky) på tredje plass.

Alaphilippe tok sin 8.seier for sesongen og sitt lags 21.seier så langt i år!  Sammenlagt leder fortsatt Maximilian Schachmann (Bora Hansgrohe) foran nettopp Alaphilippe. Førstnevnte ble for øvrig nummer seks i dag.

Resultater:

X