Alaphilippe vant enkelt Strade Bianche på første forsøk

Foto: Sirotti

Strade Bianche forløp omtrent som forventet i nydelig vårvær i Toscana. Alle favorittene var med i front men mot slutten var det en trio som skilte seg ut der den sterkeste ble franskmannen Julian Alaphilippe.

Det ble en flott vårdag for rytterne som kjørte Strade Bianche i Toscana i Italia. Det har ikke alltid vært tilfelle gjennom de 12 foregående utgavene men i dag var søle og skitt byttet ut med tørre men støvete veier.

Likevel, gruspartiene – der mange også gikk i motbakker, gjorde som ventet jobben med å skille ut klinten fra hveten. Til slutt satt det igjen et par grupper der de fleste favorittene hadde samlet seg.  Rundt tre mil fra mål bestod frontgruppen av 13 ryttere, der satt blant annet Jakob Fuglsang, Greg Van Avermaet, Julian Alaphilippe, Wout van Aert, Tim Wellens, fjorårsvinner Thiesj Benoot, Zydnek Stybar, Alexey Lutsenko for å nevne noen av de involverte.

Hva som med de norske? Carl Fredrik Hagen fikk punktering på et kritisk punkt og stod av. Rasmus Tiller fikk også punktering, men vi så ikke noe til 22-åringen i dag. Det samme gjaldt også Vegard Stanke Laengen, den tredje norske på startstreken i dag.

23 kilometer fra mål støtet Fuglsang fra front og fikk øyeblikkelig følge av Van Aert og deretter tok en tilsynelatende meget frisk Alaphilippe seg også enkelt opp til duoen. Fuglsang så ut til å ha skumle hensikter og på et av de siste gruspartiene tråkket han så hardt til at van Aert ikke hang med. Dermed var det en danske og en franskmann som satt igjen og mye tydet på at det skulle stå mellom disse.

De siste kilometerne handlet alt om den siste bakken opp mot mål som kom til å avgjøre det hele. Van Aert nærmet seg farlig men hadde samtidig allerede vist svakhetstegn da dansken tråkket til og kvittet seg med cyclocross-spesialisten noen kilometer tidligere. Bakken var 800 meter med vel 6 i snittprosent. Men, det var også et parti med 16% som trolig ville avgjøre det hele.

Vel kilometeren fra mål hentet så van Aert duoen, men ingen hadde tro på at belgieren ville bli noe problem i avslutningen. Så tråkket Fuglsang til og som ventet hadde ikke van Aert noe å stille opp med. Det hadde imidlertid Julian Alaphilippe som lett tok seg forbi dansken i de smale gatene til mål i Siena. Fuglsang ble nummer to mens van Aert ble tredjemann.

Resultater:

X