Alaphilippe viste god form i bakkeavslutningen i Argentina

Arkivfoto: Sirotti

26-åringen hentet enkelt en ny seier for sitt lag, Deceuninck – Quick Step på den 2.etappen av Vuelta a San Juan.

Den 2.etappen ble om mulig en enda varmere dag enn i går, Faktisk ble det målt rundt 40 grader og dermed besluttet arrangøren å korte ned etappen med noen kilometer.

Et tremanns-brudd fikk lov å stikke avgårde men fikk ikke mer enn noen få minutter. To av dem ga opp drømmen om heder og ære og dermed var det bare en enslig svale igjen i front, Hamish Schreurs (Israel Cycling Academy). To mil fra mål var avstanden under minuttet, og feltet hadde full kontroll på rømlingen som enkelt ble kjørt inn.

Det skjedde ikke så mye underveis, dog var gårsdagens debutant, Remco Evenepol, en tur i bakken etter en krasj. Evenepol høstet for øvrig mange godord for sin debut i går, 19-åringen var hele tiden godt med og satt ofte i den fremre delen av feltet.

Også i dag var løypen det som må karakterieseres som enkel. Det skulle kjøres fire runder på rundt tre mil i tillegg til noen kilometer ekstra i starten. Hver runde hadde en liten 3. kategorisert bakke som var rundt 1 kilometer  lang og med 8,1% i snittstigning.

Samme bakke var også åsted for målgang i dag, og dermed en mulighet for de mer klatresterke å kjempe om etappeseier. Da de kom inn i bakken satte Movistar og Quintana fart og feltet ble umiddelbart sprengt.  Julian Alaphilippe kontret imidlertid og tro til med et skikkelig solostunt som lykkes meget bra. 26-åringen vant nemlig som han ville, og sikret seg etappeseieren. Sammenlagt leder fortsatt Gaviria med Alaphilippe på plassen bak.

Resultater:

X