Jumbo-Visma med Amund Grøndahl Jansen på laget, vant Hammer climb i Stavanger

Amund Grøndahl Jansen viste god form, Edvald Boasson Hagen så ut til å slite mer. Foto: Karstein Vabø

Den første «etappen»i Hammer series ble kjørt i Stavanger i kveld. Hammer series er jo et litt annerledes konkurransekonsept der rytterne ikke kjemper om individuelle seire men å skaffe laget sitt flest mulig poeng gjennom disse tre «etappene».  Det startet med Hammer Climb i dag og fortsetter i morgen med Hammer sprint før det hele avsluttes søndag med forfølgesesritt for lag.

Hammer climb ligner veldig på kermesseritt vi kjenner fra Belgia. Eneste forskjellen var nok stigningen ved Ullandhaug med avslutning opp det som er mer kjent som «Grisabakken». Det skulle kjøres totalt 9,5 runder á 8,9 kilometer og det hele var altså over på rundt to timers intens kjøring.

Totalt stilte 80 ryttere fordelt på 16 lag, av dem 8 nordmenn på startstreken.  Og det skulle virkelig bli kjørt hardt fra første meter. For hver passering på toppen av Grisabakken, ble det delt ut poeng til lagene og dermed ble det en hard kamp for å runde toppen først hver eneste runde.

Remco Evenepoel er regnet for verdens største sykkeltalent for tiden. Foto: Karstein Vabø

En gruppe på 9 ryttere skilte seg ut etter noen runder men de fikk selskap av vidunderbarnet, Remco Evenepoel, som på egenhånd kjørte seg opp til dem. Her fikk det som mange mener er verdens største sykkeltalent for tiden, virkelig vist noe av det som bor i ham. Mot slutten ramlet han riktig nok av, men unggutten fikk da samlet en del poeng for sitt lag, Deceuninck QuickStep.

Først over målstreken på sluttrunden var Mike Teunissen, lagkamerat med Amund Grøndahl Jansen. Mannen som for noen få dager sidan vant 4Jours de Dunkerque, tok dermed de siste poengene for sitt lag, Team Jumbo-Visma og sikret med det seieren for det nederlandske laget i Stavanger Hammer climb. Nummer to ble Lotto Soudal med Carl Fredrik Hagen på laget mens Bora Hansgrohe tok 3.plassen blant annet etter at Sam Bennett hadde plukket mest poeng av alle med å være først opp Grisabakken en rekke ganger i de innledende rundene.

Resultater:

X