Andreas Leknessund gjorde det «umulige» og vant Fredsrittet!

Foto: Cycling.Photography / Course de la Paix Grand Prix

Det ble en stor norsk dag i Frankrike i dag. Ikke bare vant Edvald Boasson Hagen en WorldTour seier for første gang på to år, men unggutten som ganske sikkert blir en av dem som skal sørge for at Norge også i fremtiden vinner ritt på det øverste nivået i sykkelsporten, gjorde kanskje en enda større prestasjon i dag ved å vinne Fredsrittet sammenlagt!

Og vi snakker selvsagt om Andreas Leknessund, 20-åringen som allerede har gjort seg så bemerket at WorldTour-laget, Team Sunweb, sikret seg underskriften hans for et par uker siden.  Om noen ikke helt har forstått hvorfor de allerede har hentet Tromsøværingen, halvannet år før han skal kjøre for dem, så forstår alle det definitivt i dag!

Leknessund har sammen med det norske U23-laget de siste dagene kjørt Course de la Paix Grand Prix Priessnitz spa  eller Fredsrittet i Tsjekkia. Et ritt som de siste årene har gitt vinnerne kontrakter på øverste nivå i sykkelsporten.

Og da er det vel som seg hør og bør når Leknessund allerede har sikret seg en slik kontrakt, at han også går hen og vinner sammenlagt! For det var nettopp det han gjorde i dag etter en fantastisk prestasjon. Nordmannen lå 1:13 bak ledendende Stefan Bissegger foran dagens avsluttende etappe, men det «problemet» ordnet han på en måte man bare må bøye seg i støvet for!  20-åringen gjorde nemlig det han måtte gjøre ved å rett og slett sykle fra sine argeste konkurrenter, og da han trillet over målstreken i ensom majestet, gikk det 1:32 før den gule ledertrøyen kom inn på det som ble en 3.plass på etappen, men for sent til å beholde den gule ledertrøyen på permanent basis.

Dermed kunne Andreas Leknessund og hans lagkamerater på landslaget, feire en fantastisk triumf. Og det var ikke bare sammenlagttrøyen som havnet på norske hender. Martin Urianstad var i brudd på flere etapper og sikret seg dermed klatretrøyen – foran nesten hele det norske laget. Det forteller nok også at det var en stor lagprestasjon der blant annet en merittert sammenlagtrytter som Tobias Foss kjørte som hjelperytter!  Det er bare å gratulere Andreas og hans hjelpere i dag, norsk sykkelsport kommer til å få mye glede av disse karene fremover!

Resultater:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

X