Andreas Leknessund nummer to i Gent-Wevelgem!

Arkivfoto: Karstein Vabø

U23-utgaven av Gent-Wevelgem var et ritt i nations-cup, hvilket innebærer at rytterne kjører for sine respektive land, i tillegg var det to regionlag med fra Belgia. Det norske laget bestod av Tobias Foss, Jonas Iversby Hvideberg, Andreas Leknessund, Torjus Sleen, Martin Bugge Urianstad og Søren Wærenskjold.

En gruppe på 14 ryttere kom seg etter hvert klar av hovedfeltet, der var de norske fargene representert med Andreas Leknessund. Gruppen var bra sammensatt med ryttere fra flere land, blant dem Frankrike, Danmark, Tyskland, Østerrike, Sveits, Belgia med flere.

Senere stakk en ny gruppe med ni ryttere fra hovedfeltet, her hadde Norge med Tobias Foss og Martin Bugge Urianstad, men det var bare Foss som etter hvert kom seg med i en 7-mannsgruppe som skulle kjempe om seieren.

Tromsøværingen Andreas Leknessund viste også styrke ved å komme seg med i frontgruppen og sammen med Foss, var de norske fargene dermed meget godt representert i front når rittet gikk inn i den avgjørende fasen.

Andreas Leknessund forsøkte å stikke fra med 8 kilometer igjen til mål, men ble raskt nøytralisert. Deretter kom det nye angrep og avgjørelsen falt da tyske Jonas Rutsch tråkket til og fikk en luke. Leknessund forsøkte å gå etter, 20-åringen klarte ikke å hente tyskeren helt men ble nummer to!  En meget sterk prestasjon som føyer seg i inn i rekken av sterke resultater fra stortalentet fra Tromsø. Tobias Foss gjorde også nok et sterkt løp og ble nummer 7 i dag.

Sakarias Koller Løland

Så må vi også sende gratulasjoner til Sakarias Koller Løland som ble nummer 5 i juniorenes utgave!

X