Aru mener seg klar for revansje i Giro d’Italia

Foto: Sirotti

Fabio Aru, slet hele fjorårssesongen med å finne formen og endte opp uten en eneste podieplassering. I år har han press på seg og må levere på et mye høyere nivå.

Nå er det bestemt at han skal kjøre Giro d’Italia. Denne avgjørelsen ble tatt av ledelse, trenere og leger på bakgrunn av noen tester som er gjort i den senere tid .

-Tanken om å kjøre Giro d’Italia har alltid motivert meg sterkt. Som italiener og klatrer gir det alltid ekstra motivasjon for meg, fortalte 28-åringen på UAE sin nettside.

-Du kan tenke deg hvilke ønsker jeg har for å sikre meg litt belønning i løpet av dette rittet, fortsatte han. –Jeg var ikke i stand til å nyte den forrige utgaven. Nå har jeg et ønske om å betale litt tilbake til sponsorer, fans og arrangør som har fortsatt å tro på meg de siste månedene. Årets Giro tilbyr mer enn nok av tøffe stigninger i tillegg til mange kilometer på temposykkelen, la han til.

Fabio Aru lader opp til vårens store Grand Tour ved å sesongdebutere i Trofeo Mallorca, 31. Januar til 3. Februar. Deretter kjører han Volta ao Algarve 20. Til 24. Februar og Volta a Catalunya 24. til 31. mars. Siste oppkjøring foran Giroen på hjemmebane gjør han i høyden i Colorado, USA.

X