Astana dominerte totalt i Vuelta a Murcia

Arkivfoto: Sirotti

Det ble trippel spansk og trippel Astana-seier på den første av to etapper i Vuelta a Murcia.

Det tar seg virkelig opp med ritt for tiden, i går startet også den 39.utgaven av Vuelta a Murcia. Rittet foregår i det sørøstlige Spania, nærmere bestemt i Murcia og de nærmeste områdene rundt. Byen hvor det bor over en halv milion innbyggere, har sine røtter helt tilbake til år 825, og her er selvsagt masse historie for dem som søker slike opplevelser.

Det er neppe rytterne på de 18 lagene så veldig opptatt av i de to etappene som kjøres. Det er for øvrig veldig mye bra navn som er med, Alejandro Valverde, Matteo Trentin, Michael Albasini, Marco Haller, Lars Boom, Laurens Teten Dam og Jakob Fuglsang for å nevne noen.

Gårsdagens etappe var på nesten 189 kilomter og endte opp i San Javier, helt ute med kysten.

Etappen var enkel innledningsvis, det vil si ganske lenge egentlig da det stort sett gikk nedover helt til de møtte dagens eneste stigning, en 3.kategorisering rundt 30 kilometer fra mål.

Da angrep Astana med nesten hele arsenalet og fikk med seg fire ryttere av de seks om slet seg løs. Blant dem var danske Jakob Fuglsang, men det ble ikke dansken sin dag for sterkest var 28 år gamle Pello Bilbao som vant 3 sekunder foran Omar Fraile og med Luis Leon Sanchez på tredje, alle fra Astana og alle spanjoler! Ingen nordmenn kjører forøvrig rittet.

Resultater:

X