August Jensen nummer 9 i Frankrike

Arkivfoto: Sirotti

August Jensen er eneste nordmann som kjører Etoile de Bessèges. I går ble han nummer 9 på den 2.etappen.

Det har blitt kjørt to etapper av den 49.utgaven av Etoile de Bessèges. Rittet kjøres i Languedoc-Roussillon området i det sørlige Frankrike. Første gang det ble arrangert var i 1971, den gangen som et en-dags-ritt. Bare tre år senere ble det utvidet til et fem etappers ritt og siden 2005 har rittet hatt plass på UCI sin Europa Tour som et 2.1 ritt.

Etoile de Bessèges er det første i en rekke av flere mindre etapperitt i det sørlige Frankrike som kommer fremover. I fjor vant Tony Gallophin sammenlagt mens Alexander Kristoff for to år siden vant poengtrøyen. Svenske Tobias Ludvigsson vant sammenlagt i 2014 og lagkameraten til Daniel Hoelgaard, kjører også årets utgave for sitt franske lag, Groupama-FDJ

August Jensen representerer de norske fargene og har klart seg bra så langt. Den 1.etappen endte i en massespurt der omtrent alle fikk samme tid. På den 2.etappen var nordlendingen mye bedre plassert og ble nr. 9. Den første etappen gikk i relativt flatt terreng med noen bratte kneiker, mens gårsdagen var betydelig mer kupert. Slik blir det også dag blir og om dette ikke gir utslag i sammendraget, så gjenstår det en tempoetappe i morgen som  helt sikkert vil skille. Dermed kan det kanskje se ut som det kan være de temposterke som vil slåss om sammenlagtseieren. Den 10,7 kilometer lange tempoen avsluttes i en rundt 2 kilometer bakke som har knekkere på 10-15% stigning.

Sammenlagt leder Christophe Laporte, mens August Jensen bare er 10 sekunder bak – sammen med stort sett resten av feltet.

Resultater 1.etappe

Resultater 2.etappe

X