Norske proffer og U23-ryttere i aksjon i morgendagens éndagsritt i Belgia

Kan Kristoffer Halvorsen gjenta 2017-seieren i den «nye Handzame Classic» utgaven? Arkivfoto: Sirotti

Det blir et aldri så lite norsketreff i Bredene, helt ute ved kysten av Belgia, når starten for Bredene Koksijde Classic går i morgen formiddag. Tre norske proffer samt 12 U23-ryttere skal i aksjon i det tradisjonsrike rittet.

I morgen er det mange norske ryttere som skal i aksjon i éndagsritttet Bredene Koksijde Classic. For det første er det proffene som skal i aksjon og kjøre det 199,5 kilometer lange endagsrittet som starter helt ute ved kysten, i Bredene i Belgia. Rittet var tidligere kjent som Bredene Handzame Classic men i år kommer avslutningen for første gang til å skje i Koksijde.

Den lille byen helt ut ved kysten har betalt 75.000 euro for å være vertskap for målbyen og har hatt en intensjon om å fortsette med dette til 2024. Årets utgave av rittet er nummer 17 i rekken men altså med ny målby. 

I fjor ble Kristoffer Halvorsen nummer to etter at han året før, i 2017, vant det hele. Ser man på resultatlistene er det mange raske menn som Dylan Groenewegen, Marcel Kittel, og Pascal Ackerman for å nevne noen som har inntatt podiet tidligere. Dette gir en god indikasjon på at her kan det lett bli massespurt fra et redusert felt, gjerne med 50-60 ryttere. Tre norske ryttere står på startlistene, Vegard Stake Laengen, Sondre Holst Enger og Kristoffer Halvorsen, sistnevnte kjører rittet for 4. året på rad.

U23-utgaven

Litt tidligere på formiddagen starter også U23 utgaven av rittet som har fått tittelen ”Youngster Coast Challenge”. Også disse unge håpefulle starter i Bredene og har samme målgang som proffene i Koksijde etter 162 kilometer. Team Ringeriks-Kraft er på plass med seks ryttere og sammen med Joker Fuel of Norway Pro cycling, som har fått ”påfyll” med Iver Knotten for anledningen, utgjør disse de norske fargene i rittet. Joker er forøvrig påmeldt som et norsk landslag. Ungguttene skal underveis kjøre tre klassiske bakker, den lengste er 2.800 meter men er ganske slak. De to andre er kortere og mye brattere. Både Kemmelberg og Rodeberg er henholdsvis 1.400 og 1.700 meter lange og opp mot 13% stigningsprosent men ellers er det ganske flatt terreng.

Joker Fuel of Norway /Landslag

51 AASHEIM Aksel Fischer NOR
52 HOLSTAD Ludvik Aspelund NOR
53 KLEVJER Kristian NOR
54 ÅRNES Daniel NOR
55 WÆRENSKJOLD Søren NOR
56 KNOTTEN Johan Iver NOR

Team Ringeriks-Kraft U23

121 FREDRIKSEN Sondre Midtsv NOR
122 NERLAND August Sørlie NOR
123 VABØ Tore Andre Aase NOR
124 FLØTTEN Øyvind Brekke NOR
125 HEGGØ Andrè Kjønås NOR
126 HATLESTAD Andreas NOR

X