Bahrain-Merida rytterne har ikke fått sin «julelønning»

aVincenzo Nibali har gått med på en midlertidig frysing av lønn. Foto: Sirotti

Bahrain-Merida er på treningsleir i Spania for tiden. I alle fall dem som ikke kjører det pågående Santos Tour Down Under. Alt er imidlertid ikke fryd og gammen og i følge Cyclingnews skal laget ha likviditetsproblemer.

Som en konsekvens av dette er lønningene til rytterne for desember utsatt. Lagets frontfigur, Vincenzo Nibali har også gått med på en midlertidig frysing av hans månedlig lønn. Dette er tenkt gjennomført denne vinteren for å avhjelpe de økonomiske problemene.

Lagledelsen ønsker ikke å avsløre noen detaljer rundt dette og sier at de er trygg på at det vil ordne seg. Bahrain-Merida fikk WorldTour lisens for 2019 basert på forretningsplanen og sponsorater i tillegg til hvilke ryttere de har på kontrakt.  UCI skal være klar over situasjonen og har foreløpig akseptert at lønnsutbetalinger er forsinket. Når nå McLaren også er kommet på banen på eiersiden, kan ikke det bety annet enn at problemene må være forbigående.

Nibali sin agent vil ikke kommentere saken, men i følge La Gazzetta dello Sport, har italieneren bekreftet opplysningene. Nibali skal for øvrig sesongdebutere i UAE Tour sent i februar før han retter blikket mot Giro d’italia og deretter Tour de France.

X