Bare nesten for Edvald Boason Hagen i Frankrike!

Vinner av den 5.etappen, Wout van Aert. Foto: Sirotti.

Vi er kommet til den 5. etappen i Criterium Dauphine, en småkupert løype som nok er den siste vi ser i årets utgave ender i en massespurt. Avslutningen var av den mer tekniske typen med smalere gater, svinger og en svak stigning mot slutten. 

Edvald Boasson Hagen som vant den 1.etappen, hadde tydeligvis planer om å kopiere denne i dag. 32-åringen støtet nemlig vel kilometeren fra mål, Philippe Gilbert var eneste som fulgte Rudsbygdingen og duoen fikk en luke til resten av feltet. Det holdt likevel ikke helt da Bora-Hansgrohe var i hælene på dem inn i den siste svingen et par hundre meter før mål.

Til tross for at Edvald gjorde absolutt alt grovarbeidet i sitt forsøk på å gå solo, hadde han også litt krefter til å få til en spurt. Hva det kunne blitt til om han ikke hadde støtet, kan vi bare tenke oss til.  I dag så vi nemlig på ny litt av den gamle gode Edvald igjen, men vi kan ikke forvente at han lykkes hver gang med å tråkke fra sine konkurrenter mot slutten. Det ble med en 6.plass men det hele kunne trolig blitt til noe mye bedre om alle krefter hadde blitt spart til spurten. Edvald tok imidlertid sjansen på å kjøre solo, og det var morro så lenge det varte. Uansett, det er fortsatt gode tegn på at konkurrentene må regne med nordmannen når Tour de France rulles i gang i Brussel 6.juli.

Så må vi nesten nevne at dagens vinner ble Wout van Aert som tok spurten foran Sam Bennett og med Julian Alaphilippe på 3.plass.  Van Aert vant overraskende også gårsdagens tempo, og det hører vel til sjeldenhetene at en tempovinner også vinner en massespurt dagen etter.  Sammenlagt leder fortsatt Adam Yates etter at han overtok ledertrøyen fra Dylan Teuns etter gårsdagens tempo.

Resultater:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

X