Bare nesten for Kristoffer Halvorsen i Tour of Norway

Foto:@TeamINEOS

Den 2. etappen i Tour of Norway startet i Kvinesdal og hadde målgang i Mandal, hjembyen til Jokers Søren Wærenskjold. Sisnevnte skulle nok ønsket seg å være med å kjempe om seieren i dag, men slik skulle det ikke gå for førsteårssenioren hadde en heller tung dag på sykkelen og endte et godt stykke bak i «køen».

Heller ikke i dag var det de helt store utfordringene underveis på den 174 kilometer lange etappen. Èn kategori to stigning og én kategori-3 stigning med stigningsprosent på 5-6, utgjør vanligvis ingen trussel for profesjonelle ryttere, knapt nok for våre hjemlige klubbryttere. Dog handler alt om hvor fort bakker kjøres, slik sett kan selv de mer enkle bakkene skille klinten fra hveten – om feltet bestemmer seg for det. Det gjorde de ikke i dag.

Et brudd på 7 ryttere kom seg nemlig raskt av gårde, her satt blant annet Markus Hoelgaard (Uno-X), Henrik Evensen (Joker) og Erik Lunner fra Coop som har steppet inn for en syk Håkon Aalrust. Bruddet hadde faktisk et par minutter da de gikk inn i de tre lokale rundene, men her skrudde feltet fartet betydelig opp og forspranget krympet kraftig for hver runde. 1,4 kilometer fra mål var de hentet, men Henrik Evensen forsøkte å holde liv i håpet lengst mulig men måtte se seg hentet helt mot slutten av et felt som var i full gang med posisjoneringskampen.

I spurten så vi en ganske så frisk Edvald Boasson Hagen, men Dimension Data rytteren ble stengt 200-300 meter fra må og mistet ”momentet” som han forklarte i etterkant. Dette var nok direkte avgjørende for at han ikke tok seg helt opp til de to som kjempet om etappeseieren, Kristoffer Halvorsen (Team Ineos) og José Alvaro Hodeg (Deceuninck – Quick Step). Halvorsen som hadde hjulet til Hodeg, klarte likevel aldri å true colombianeren helt og måtte skuffet ta til takke med 2.plass men overtok i det minste den blå poengtrøyen. Boasson Hagen rullet inn til en for han, oppløftende 3.plass. Bak denne trioen kom Alexander Kristoff som bekrefter at han ikke har vært på sitt skarpeste etter sykdom i forrige uke.

Resultater:

X