Belgisk i Hammer sprint i Stavanger

Deceuninck – Quick Step feirer seieren i Hammer sprint. Foto: Karstein Vabø

I dag var det klart for den andre delen i Hammer series, Hammer sprint. Løypen startet på samme sted  som i går men i motsetning til gårsdagens utfordringer i Grisabakken, skulle rytterne i dag kjøre i motsatt retning mot sentrum av Stavanger. Helt inne i Vågen skulle det deles ut poeng for hver av de 10 passeringene i tillegg til målpassering på sisterunden.

Som i går ble det satt stor fart helt fra start og brudd ble etablert før den første halve runden var kjørt. Men, det er vanskelig å komme skikkelig fra i denne type løype og det lykkes heller ikke ved første forsøk. 

Men, det skulle likevel vise seg at bakken opp til Madlaveien likevel ble avgjørende og og sørget for at feltet ble splittet. Hardkjør inn mot målpassering og så direkte opp i en bakke på rundt én kilometer, ble tøft nok for feltets raske menn. Feltet sprakk opp og en tetgruppe fikk deretter opparbeidet seg et så stort forsprang at man etter hvert skjønte at dette ville gå inn.

Lukasz Wisniowski slår Michał Golas i spurten. Foto: Karstein Vabø

Etter hvert ble det også tydelig at alle uten frontgruppen, ikke hadde noe videre hast med å holde farten og avstandene hadde økt med flere minutter da det ringte for sisterunden. Tre runder fra mål hadde også en polsk duo med Lukasz Wisniowski og Michał Golas, henholdsvis fra CCC Team og Team Ineos, støtet seg fra frontgruppen og delt «broderlig» på poengene mens førstnevnte sikret sitt lag de siste poengene da han slo sin bruddkamerat i spurten.

Sammenlagt i dag ble det likevel Deceuninck – Quick Step som hentet flest poeng foran Team Sunweb og Mitchelton-Scott mens det er Jumbo-Visma som leder etter to etapper foran den avsluttende lagtempoen i morgen.

August Jensen, foto: Karstein Vabø

Ingen norske på vinnerlaget i dag, men i det minste var det en mye mer aktiv August Jensen vi så i aksjon i dag og Bodøværingen var med å hentet poeng for laget sitt, Israel Cycling Academy. I dag så vi også Sondre Holst Enger kjøre på lag med Jensen, men Hortengutten klarte aldri å sette noe videre preg på rittet. Vi så også en blek utgave av Alexander Kristoff som fortsatt ikke kan friskmeldes helt etter sin sykdom og måtte spille statistenes rolle i dag.

Sondre Holst Enger, foto: Karstein Vabø

Rasmus Tiller, foto: Karstein Vabø


Edvald Boasson Hagen, foto: Karstein Vabø

Alexander Kristoff, foto: Karstein Vabø

Amund Grøndahl Jansen, foto: Karstein Vabø

Resultater:

X