Bilbao vant etappen, men Roglic er den store taperen foran avslutning i Giroen i morgen

Pello Bilbao vant den nest siste etappen i Giro d’Italia. Foto: Sirotti

Giro d’Italia går mot slutten, i dag ble den 20. og nest siste etappen kjørt, og med det også den siste fjelletappen før det hele skal avsluttes i morgen med en individuell tempoetappe. Rittets store taper de siste etappene er utvilsomt Primoz Roglic som etter den 16.etappen har kjørt seg mer og mer ut av kampen om å vinne sammenlagt.

På dagens nest siste etappe ble det enda mer tidstap for sloveneren som tapte nye 50 sekunder både til ledende Richard Carapaz (Movistar) og andremann i sammendraget, Vincenzo Nibali (Bahrain Merida). Dermed må han nesten overgå seg selv på morgendagens 17 kilometer lange tempoetappe. Riktig nok inneholder den en vel 4 kilometer lang bakke med rundt 5% i snittstigning. Den kommer omtrent midtveis, men Roglic må nok kjøre over evne skal han passere Carapaz og Nibali.

Den tidligere skihopperen ligger nemlig 3:16 minutter bak ledende Richard Carapaz og har nesten halvannet minutt også opp til Nibali på 2.plass. Da er kampen om den siste podieplassen noe enklere for Roglic, selv om Mikel Landa har passert ham er det bare vel 20 sekunder opp til en 3.plass.  Vincenzo Nibal har nesten to minutter opp til Carapaz, og dermed tyder mye på at 26-åringen fra Equador går mot sin hittil største seier i sin bare to-årige karriere som WordlTour rytter for Movistar.

Forøvrig var det Pello Bilbao som i dag tok sin andre seier i årets Giro da han vant foran Mikel Landa.

Resultater:

X