Ble fristet med sjokolade for å begynne å sykle…

Foto: Sirotti

Susanne Andersen er fortsatt bare 20 år, hun blir riktig nok 21 i sommer, men like fullt har vi hørt om talentet i mange år allerede, slik føles det i alle fall. Så hvordan startet det hele?

Team Sunweb har presentert sin norske tilvekst og skriver på egen nettside at det er faren til Susanne som må ”ta skylden” for at Stavangerjenten havnet i sykkelmiljøet! Da hun var rundt 10 år fristet han nemlig med sjokolade for å få henne med på en sykkeltur! Det trikset så ut til å fungere godt for hun ble raskt bitt av sykkelbasillen. Gruppeturer i det gode sykkelmiljøet i Stavanger la et grunnlag som få andre jenter på hennes alder hadde, og bygget på mange måter også veien for en profesjonell sykkelkarriere.

-Konkurranser er grunnen til at jeg trener. Det er derfor jeg sykler, forteller hun. Susanne har kjørt som profesjonell siden 2016 i den grad man kan si det om forholdene i damesykling. Betingelsene for de fleste utøverne har vært under enhver kritikk lenge og det er få som virkelig kan leve av sporten.

Les også: Halvparten av kvinnelige proffryttere tjener 5.000 kroner eller mindre årlig!

Målet til Susanne er å utvikle seg videre til å bli en allsidig klassikerrytter og hun håper på gode resultater både for seg selv og laget, samt skape positiv atmosfære både på og av sykkelen.

-Dette er den beste plassen for å utvikle seg. Jeg har sett ryttere som Liane (Lippert) og Juliette (Labous) utvikle seg til sterke ryttere i løpet av de siste to årene. Team Sunweb sin måte å jobbe på passer meg virkelig. Det er en plan bak alt, helt ned til minste detalj. Rytterne er flotte og jeg kan lære mye av dem, noe som var en del av det som gjorde at jeg valgte dette laget. Jeg tror jeg er ganske god til å lese ritt taktisk, men jeg ønsker å ha mer å kjøre med i de i siste kilometrene, forteller hun.

Foto: Sirotti

20-åringen har tidligere blitt nummer 3 i junior-VM i 2016, samme år ble hun også dobbelt norsk juniormester med seier både på fellesstarten og på tempo. Samme år fikk hun etappeseier i et Nations Cup ritt i Tyskland.

I fjor ble det 2.plass på NM-fellesstarten og 3.plass på en etappe i det franske rittet,  Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche i tillegg til 4.plass i ungdomskonkurransen i Ladies Tour of Norway. 2018 ble kanskje et ”aklimatiseringsår” for den talentfulle Stavangerrytteren og det skal bli spennende å følge henne denne sesongen.

Susanne Andersen sitt rittplan starter i Setmana Valenciana (21.-24.2) før hun kjører klassikere som Omloop van het Hageland, Ronde van Drenthe, Nokere Koerse og Driedaagse Brugge-De Panne. Senere inkluderer rittplanen Ladies Tour of Norway men før det er stortalentet også tiltenkt en rolle i Giro Rosa , skriver Cyclingnews.

X