Buchmann seiler opp som storfavoritt til å vinne Baskerland Rundt

Så var det endelig slutt på moroa for Maximilian Schachmann som hadde vunnet tre av fire etapper før dagens 5.etappe i Baskerland Rundt.

Tyskeren som nok har overrasket mange med sine klatreferdigheter, kom likevel til kort på dagens etappe. Dog var det ikke helt bråstopp for 25-åringen som lenge klamret seg til trøyen men måtte til slutt innse at det ble for tungt og mistet rundt to minutter til dagens vinner. 

Nettopp det gjorde kanskje ikke så mye for tyskeren som så sin landsmann, Emanuel Buchmann leke seg i de bratte stigningene mot slutten av dagens etappe.

Buchmann som er ett år eldre enn Schachmann var i en egen klasse og distanserte andremann på etappen, Ion Izagirre med vel minuttet. Adam Yates kom på tredje plass mens Jakob Fuglsang måtte nøye seg med 4.plassen etter å ha jaktet sammen med de to andre for å hente Buchmann.

Det klarte de aldri og nå leder tyskeren sammenlagt foran Izagirre og med Schachmann på tredje plass. Tross alt en imponerende innsats for sistnevnte og ikke minst for laget, Bora-Hansgrohe som har vunnet fire av de fem etappene i Baskerland Rundt.

I morgen kjøres den siste etappen, den er kort, bare 118 kilometer men har som de øvrige etappene veldig mange stigninger, blant dem to kategori 1-stigninger.

Sammenlagtkampen er ikke helt avgjort, men etter den oppvisningen Buchmann gjorde i dag, skal det bli veldig vanskelig for de andre å distansere han på den avsluttende etappen.

Hva Bora-Hansgrohe også tenker med to mann på podiet sammenlagt foran den siste etappen blir også spennende å se. Skal Schachmann få kjøre for å beholde 3.plassen? Han har nesten halvminuttet ned til sine nærmeste utfordrere men det kan fort vise seg å bli alt for lite i morgen. Eller vil laget bruke ham for å sikre sammenlagtseier til Buchmann? De har også Patrick Konrad på 6.plass som er under minuttet bak en podieplass og som med en god dag så absolutt kan avansere i sammendraget. I morgen får vi vite svaret på alle spørsmålene….

Resulater:

X