Buchmann vant for første gang siden 2015

Tyske Emanuel Buchmann vant det andre rittet i Challenge Mallorca

Det andre rittet i Challenge Mallorca, Trofeo Andratx-Lloseta var en ny mulighet for klatrerne til å vise seg frem. Den 168 kilometer lange løypen inneholdt tre stigninger med den 1.kategoriserte Puig Major som dagens siste.

Ikke så veldig varmt på Mallorca i dag, faktisk var det litt kjølig og rytterne måtte kle seg deretter. Det ble kjørt aggressivt innledningsvis med mye støting i front. Dagens brudd ble etablert etter 15 kilometer, men det var bare fire av en større gruppe som satt igjen i denne gruppen. Kvartetten fikk vel tre minutter før feltet begynte å røre på seg.

Opp Puig Major hadde utbryterne fortsatt en ledelse og Movistar tok ansvar og forsøkte å kjøre inn disse. 24 kilometer fra mål var alle hentet. Dermed startet en rekke angrep og den som lykkes best var Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) som skaffet seg et solid forsprang. 4 kilometer fra mål begynte noen forfølgere med blant andre Guillaume Martin, Jürgen Roelandts, Gianluca Brambilla, Warren Barguil, Tim Wellens , Bauke Mollema og Jesús Herrada å kappe inn på forspranget. Men Buchmann klarte å holde unna og vant 16 sekunder foran Wellens og med Bauke Mollema på siste podieplass.

Resultater

X