Bystrøm nummer 8 på dagens etappe i Sveits

Arkivfoto: Karstein Vabø.

I går startet Tour de Suisse – som på samme måte som Criterium du Dauphine i Frankrike, er et oppkjøringsritt foran Tour de France. Rittet går over 9 etapper og består stort sett av kuperte- og rene fjelletapper. Det er kun én eneste flat etappe, den kommer forøvrig i morgen.

Tour de Suisse, eller Sveits Rundt som man kaller det på norsk, er i år den 83. utgaven siden rittet første gang ble kjørt.  Ingen norske er å finne blant topp-3  sammenlagt når man leter i resultatarkivene. Odd Christian EIking ble nr. 21 for to år siden, men forøvrig må vi langt tilbake i tid for å finne gode norske plasseringer. Atle Kvålsvoll ble nummer 6 så langt tilbake som i 1990 mens Jostein Willmann ble nummer 5 i 1982 som beste norske plassering i «moderne» tid.

Tilbake til i dag, det er tre norske som deltar i årets utgave, Daniel Hoelgaard kjører for Groupama-FDJ mens Aleksander Kristoff og Sven Erik Bystrøm kjører for sitt lag, UAE Team Emirates. Hva Kristoff gjør i dette rittet kan man jo lure på siden det er svært få etapper som passer for 31-åringen. Men, det ligger nok en plan bak som sikkert går litt lenger enn hva dette etapperittet gjør.

I dag ble forøvrig Kristoff helt sist av de som fullførte den 160 kilometer lange 2.etappen. Det var imidlertid ikke verre enn at han satt i «grupettoen» som kom inn 11:36 minutter bak dagens vinner, Luis Leon Sanchez (Astana). Sanchez vant foran Peter Sagan mens Matteo Trentin ble nummer tre. Sammenlagt er det imidlertid danske Kasper Asgreen som overtok ledertrøyen, dog med samme tid som Peter Sagan. På dagens etappe fikk også Sven Erik Bystrøm notert en fin plassering ved å bli nummer 8, 6 sekunder bak vinneren.

Resultater:

X