Caleb Ewan fikk sin revansje, vant den 4.etappen i UAE Tour

Arkivfoto: Sirotti

Den 4.etappen i UAE Tour var på 197 kilometer og fikk en noe merkelig resultatliste der både spurtere og klatrere inntok de første plassene.

Caleb Ewan fikk revansje for mandagens irritasjon på Alexander Kristoff og tok sin første seier for Lotto Soudal.

Etappen gikk egentlig slakt oppover hele dagen med to-tre stigninger mot slutten. Den siste var en knekker opp  mot mål og det var her Caleb Ewan benyttet seg av sine spurterfedigheter og tråkket fra de øvrige. En annen spurter, italienske Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) ble nummer 2 mens sammenlagtleder, Primoz Roglic, trygget sin ledertrøye ved å bli nummer tre.

Alejandro Valverde og David Gaudu, nr. 2 og 3 sammenlagt foran dagens etappe, ble innblandet i en krasj 6 kilometer fra mål og måtte bruke en del krefter på å jage seg opp igjen til fronten. De klarte det nesten for Valverde manglet bare 5 sekunder på å hente Ewan. Gaudu på sin side fikk mekaniske problemer og krysset målstreken et stykke nede på listene, men fikk likevel samme tid.

Alexander Kristoff satt også i den første gruppen og fikk samme tid som hovedgruppen bak Ewan. Kristoff var involvert i krasjen og fikk mekanisk trøbbel like før mål, noe som resulterte i at han faktisk måtte ta beina fatt de siste par hundre meterne. Kristoffer Halvorsen kom inn over 7 minutter bak dagens vinner.

Resultater:

X