Carl Fredrik Hagen får sin proffdebut i Australia

Foto: Karstein Vabø

Carl Fredrik Hagen får sin proffdebut i Santos Tour Down Under. Det var kanskje ingen stor overraskelse for dem som har fulgt litt med den nye Lotto Soudal-rytteren på Instagram der han har lagt ut bilde av seg selv som indikerer trening i varme omgivelser!

Den klatresterke 27-åringen har i flere år ligget i vannskorpen blant dem som regnes som aktuell for profflagene, men i år lykkes det altså endelig å skrive kontrakt med det belgiske WorldTour laget Lotto Soudal.

Hagen har hatt en sterk sesong i 2018, han vant sammenlagt det franske 2.2 rittet Tour du Jura Cycliste, ble nr. 2 i Sundvolden GP, nr. 6 i Ringerike GP, nr.4 sammenlagt i Tour of Norway og nr. 8 i Lillehammer GP.  I VM i Insbruck hang han også lenge med inntil en punktering gjorde slutt på drømmen om en topp plassering. 

Carl Fredrik Hagen har kjørt fire sesonger som kontinentalrytter, de to siste på Joker Icopal. Klatrespesialisten skal for øvrig også kjøre ett ritt til mens han er i sommervarmen i Australia.  Han inngår naturlig nok på laget som 27.januar skal kjøre det 164 km lange endagsrittet, Cadel Evans Great Ocean Road Race.

X