Carl Fredrik Hagen imponerte med 3.plass!

Arkivfoto: Karstein Vabø.

Det har vært en god dag for norsk sykkelsport og ikke minst for Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) som i dag på en måte fikk et gjennombrudd som klatrer av internasjonalt format.

Det var på den siste etappen av Criterium du Dauphine at nordmannen virkelig fikk vist seg frem. Han var en del av et brudd som senere ble mer eller mindre oppløst da Dylan van Baarle (Team Ineos) og Jack Haig (Mitchelton-Scott) støtet seg fra resten. Hagen var nær på å følge dem, men måtte slippe før de nådde toppen av dagens nest siste stigning. I stedet fikk 28-åringen etter hvert selskap av Julian Alaphilippe og duoen kjørte sammen helt til franskmannen fikk nok midtveis i den siste stigningen til mål. 

Carl Fredrik Hagen klarte på sin side ikke å kappe ned på forspranget til duoen i tet men en liten gruppe som hadde støtet seg fra hovedfeltet klarte heller aldri å hente nordmannen. Og da hovedfeltet med sammenlagtleder Jakob Fuglsang også hadde full kontroll på den delen av etappen, fikk nordmannen kjøre solo til mål – dog måtte han se at Dylan van Barle og Jack Haig tok seg av de to første plassene.

En 3.plass i dette selskapet er likvel nesten sensasjonelt, og ikke minst viser det at det er fullt mulig å hevde seg på tøffe fjelletapper selv om man er norsk! 

Hva konsekvens dagens prestasjon kan få for en eventuell Tour de France deltakelse, vet vi lite om.  Men, ser man litt bak denne prestasjonen så har han nå tilbakelagt ni dager i et hardt etapperitt og ikke bare vist at han er en sterk hjelperytter, men også at han hadde krefter igjen til å gjøre sin beste etappe på rittets siste dag.  Det må da fortelle noe om hans kapasitet, og at han kanskje ikke er så langt unna å være en viktig mann også i en Grand Tour?

Resultater:

X