Cavendish sesongdebuterer etter to år med kyssesyke

Foto: Sirotti

Mark Cavendish har hatt to slitsomme år der kyssesyke har slått ham ut i to omganger. Søndag sesongstarter han i Argentina, sammen med blant andre Rasmus Tiller!

For mindre enn tre år siden vant Mark Cavendish fire etapper i Tour de France og viste med det at han fortsatt var å regne med som en av verdens raskeste i den profesjonelle sykkelsporten. Så skjedde det noe med briten og de neste to årene har han bare plusset på med to enkeltseire i det fra før ganske så overfylte premiebordet.

Det så ikke så ille ut i starten av 2016-sesongen og han vant den 1.etappen i Abu Dhabi Tour i tillegg til å vinne poengtrøyen. Men deretter var det ikke så mye som stemte for Cavendish og det ble senere fastslått at han var rammet av kyssesyken. Men ting ble ikke bra og i fjor slet han også med å komme tilbake på sitt vanlige nivå. Grunnen viste seg å være at kyssesyken hadde slått til igjen og satt ham ut av spill enda en gang. Han har derfor ikke kjørt ritt siden i slutten av juli i fjor!

Etter flere måneder med hvile, har han gradvis startet treningen igjen og håper at han er tilbake i grei form når han sesongdebuterer i Vuelta a San Juan in Argentina søndag. Foran morgendagens start toner han ned sine ambisjoner i det syv etapper lange rittet. Cavendish er bare glad for å være tilbake i feltet etter to sesonger som ble ødelagt av kyssesyken. 33-åringen har nylig vært i California og trent i flere uker, mens hans lagkamerater i Dimension Data, kommer fra Europa.

-Det er alltid en del usikkerhet foran en ny sesong, spesielt etter å ha været borte i seks måneder. Men, det er hyggelig å være tilbake i konkurranse igjen etter så mange måneder med trening, sa Cavendish i følge Cyclingnews. Han har heller ikke så mange meninger om hva som kommer til å skje og tar det hele som det kommer. –Det er Januar. Alle spurtere som driver med høyinsitetstrening nå, vil ikke gjøre det så bra i Juli. Jeg trener aldri slik i Januar, forklarte Cavendish som fyller 34 år i Mai.

Rasmus Tiller ex. Joker

Vi har også med én norsk rytter til Argentina. Rasmus Tiller er lagkamerat med Cavendish og får sin debut som profesjonell søndag! Det samme gjør for øvrig vidunderbarnet Remco Evenepoel. 19-åringen som har sjokkert en hel sykkelverden de to siste årene kjører for Deceuninck – Quick Step.  

X