Colombianere dominerer sammenlagt i Katalonia etter den 4.etappen

Arkivfoto: Sirotti

Den 4.etappen i Katalonia Rundt fikk også i dag en morsom avslutning. Etappen skulle avgjøres i en rund 12 kilometer lang bakke som hadde en snittstigningprosent på vel 4, men med brattere partier underveis.

Et stort brudd på over 20 ryttere kom seg av gårde, men det var bare to igjen som kunne begynne å drømme om etappeseier da de var et godt stykke opp i den siste stigningen. Men, det skulle ikke lykkes for utbryterne denne gangen heller, selv om de var ikke langt unna.

Også på dagens siste stigning ble det angrepet fra flere hold i det sterkt amputerte feltet, men den som lykkes best var ikke overraskende en colombianer.

Med over 8 kilometer igjen av stigningen tråkket Miguel Lopez av gårde og den lille colombianeren viste sin storhet ved først å passere de to siste utbryterne, Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe) og Marc Soler (Movistar), og deretter kjøre solo til mål.  Utbryterne rullet inn til 2. og 3.plass som de sikkert var greit fornøyd med, mens Egan Bernal og Adam Yates utkjempet sin egen kamp om de øvrige plassene nærmest podiet.

Sammenlagt overtok også Lopez ledertrøyen og har 14 sekunder ned til Yates og med Bernal ytterligere 3 sekunder bak.

Resultater:

X