Dan Martin ble far til tvillinger i fjor. Det har helt forandret livet hans

Daniel Martin (UAE Team Emirates) bli i august i fjor far til tvillinger og forteller at livet er blitt  totalt forandret.

-Det er en stor hendelse i livet, en utrolig opplevelse! De har gjort meg sterkere og mer fokusert, fortalte han til Cyclingnews under  Volta a la Comunitat Valenciana som ble avsluttet i går. Martin ble for øvrig nummer fire sammenlagt i det spanske etapperittet, slått av Ion Izagirre med 16 sekunder. -Jeg måtte kutte ut alt annet i livet mitt. Nå er de kun sykkel og barna som gjelder, det er ikke tid til noe mer lenger, sa 32-åringen.

Fremover er det selvsagt UAE Tour som er av stor betydning for laget. Derfor ble det nødvendig å komme tidlig i form til rittet som kjøres mellom 25.februar og 2.mars.

-Selvsagt er dette gjort for å skaffe laget de beste resultatene. Det betyr at jeg ønsker å vinne rittet, sa Martin. – Jeg føler jeg er litt bak skjema i forhold til der jeg pleier å være, men det er fordi UAE Tour er så viktig for laget. Jeg har startet sesongen i bra form, det kunne man se ut av tempoen her forleden, la han til. Dan Martin gjorde nemlig sine saker bra der og ble nummer 10, dog slått med klar margin til vår egen Edvald Boasson  Hagen.

Martin mener han har gjort et bra treningsarbeid gjennom vinteren, men forteller at det ikke har blitt mye tid til trening på temposykkelen. –Jeg skal teste i vindtunnel neste måned, den vil avsløre om vi har gjort jobben i vinter. Det blir virkelig spennende, sa Martin. Han har ny trener i år, Iñigo San Millan. Dog er han ikke helt ny for han trente også iren da han var i Garmin.

Rittprogrammet fremover består av Volta a Catalunya, Vuelta al País Vasco og Ardennes klassikerne. Deretter er det full fokus på Tour de France.

X