Danmark har dobbelt så mange WorldTur ryttere!

Foto: Sirotti

Norge har 9 WorldTour ryttere i 2019, men Danmark har dobbelt så mange!

Totalt er det 481 WorldTour ryttere i år (herrer), dette inkluderer alle som også skal gi seg eller som debuterer senere i sesongen. Helt øverst troner Belgia med 52 ryttere, Italia kommer hakk i hel med sine 51 mens franskmennen kan glede seg over at 41 ryttere kjører på sykkelsportens øverste nivå.

På plassene deretter finner vi Nederland, Australia, Spania, Tyskland og Storbritannia. Danmark er også godt representert og har hele 18 WorldTour ryttere dobbelt så mange som Norge med sine 9, det samme har forøvrig Kasakhstan. Hva så med våre andre naboland? Finland og Sverige stiller med bare en eneste representant, det samme gjør for øvrig også Kina.

Av de norske er det Edvald Boasson Hagen som har desidert lengst fartstid på høyeste nivå. Edvald debuterte i 2008 for Team Columbia og årets sesong er således hans 12 på toppnivå!

To år senere var det Alexander Kristoff  sin tur da han debuterte  for BMC i Tour of Qatar i 2010. De øvrige er ikke helt i nærheten av den erfaringen våre to største sykkelprofiler det siste tiåret har hatt. Nærmest kommer Sven Erik Bystrøm som ble en del av dette sirkuset i 2014 da han fulgte Kristoff til Katusha.

I år får vi to nye debutanter i Carl Fredrik Hagen og Rasmus Tiller. Førstnevnte skal i aksjon om bare en uke i Santos Tour Down Under. Stor interesse knytter det seg også til hva vår U23-verdensmester fra 2016, Kristoffer Halvorsen, kan få til i sin andre sesong for Sky. Fjorårssesongen må vel karakteriseres som skuffende, 22-åringen fikk riktig nok en 2.plass Handzame Classic, men stort mer var det heller ikke å glede seg over sist sesong.

På mange måter stiller Daniel Hoelgaard i samme bås som Halvorsen. Etter sin proffdebut for FDJ i 2016, har han liksom ikke helt slått til enda og vi sitter bare og venter på at 25-åringen skal ta det siste steget. Hvem vil slå til i år?

De norske WorldTour-rytterne er:

• Alexander Kristoff (UAE Team Emirates)

• Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates)

• Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates)

• Edvald Boassom Hagen (Team Dimension Data)

• Amund Grøndahl Jansen (Team Jumbo Visma)

• Kristoffer Halvorsen (Team Sky)

• Daniel Hoelgaard (Groupama FDJ)

• Rasmus Tiller (Team Dimension Data)

• Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal)

X