Dansk komet tok sin første WorldTour seier i California!

Den 2.etappen av Tour of California var en interessant etappe som stort sett gikk oppover det meste av dagen, dog var de siste 40 kilometrene mye enklere men hadde en bakkeavslutning som skulle få et litt overraskende utfall.

Danske Kasper Asgreen har de siste årene vist seg som en meget god tempokjører, i tillegg til å gå bra i bakker. 24-åringen har hatt en kometkarriere, så sent som i 2018 syklet han for det danske kontinentallaget Team Virtu Cycling, men fikk fra april i fjor kontrakt med Quick-Step Floors som det het den gang. I år fikk han sitt gjennombrudd som profesjonell da han noe overraskende ble toer i Ronde van Vlaanderen etter meget sterk kjøring.

I natt bekreftet han at prestasjonen i den belgiske klassikeren, ikke var noen tilfeldighet. Dog var nattens etappe ganske så annerledes enn i Flandern, men 24-åringen har garantert satt seg i respekt hos sine mer meritterte konkurrenter da han ikke bare klare å følge Tejay Van Garderen som angrep i målbakken med Gianni Moscon på hjul. Den unge dansken viste seg også som den klart sterkeste og tok seg enkelt forbi Van Garderen de siste hundre meterne og rullet over målstreken med god margin til amerikaneren.

Sammenlagt er Asgreen nummer 3, bak ledende Van Garderen og Moscon. Dansken har imidlertid godt tak i poengtrøyen og er á poeng med Peter Sagan.

Vegard Stake Laengen var beste norske på 38.plass, 2:29 bak Asgreen Kristoffer Halvorsen var 17 minutter bak og Holst Enger ytterligere ti minutter bak den norske Ineos-rytteren. Mark Cavendish hadde nok en tung dag, den gamle storspurteren ble nest sist 36 minutter bak nattens vinner.

Resultater:

X