Dansk seier i Himmerland, men nordmennene bet godt fra seg

Foto: Karstein Vabø

GP Himmerland er et fryktet ritt, mye på grunn av vanskelige vindforhold og i tillegg kan det være surt og kaldt på denne tiden i det nordlige Danmark. Det lå da også snøfiller i luften over Nordjylland i dag, men værgudene var noen lunde i go’lune selv om det blåste godt underveis.

Himmerland er også kjent for å være et tøft ritt der feltet kan være sprengt i fillebiter få kilometer ut i løypene. I dag skjedde likevel det motsatte, et brudd fikk gå avgårde og jobbet seg opp til et forsprang opp mot tre minutter. Da satte Coloquick seg frem og sakte men sikkert tauet de utbryterne inn igjen da rittet var vel halvveis.

I det bruddet var hentet var man på en måte tilbake til start igjen, men når de store lagene nå var begynt å røre på seg, skjønte man at noe var i gjære.  Og ganske riktig knallet bl.a. Joker til og dro med seg 10-15 ryttere som raskt splittet resten av feltet. De neste kilometerne ble det kjørt hardt og feltet ble splittet opp i enda flere grupper. Da begynte det å ligne litt mer på slik vi har sett det tidligere i disse traktene, men enda en gang skulle det vise seg at løpet ikke var kjørt.

Da rytterne nærmet seg de lokale rundene var nemlig det nye bruddet kjørt inn og det var et mer eller mindre samlet felt, dog et redusert sådan, som gikk løs på de syv lokale rundene. En trio slet seg løs i løpet av disse, her satt også Coloquick representert og en norsk klubbrytter, unggutten Andre Heggø.

Men, disse ble også kjørt inn og dermed endte det hele med en samlet spurt i et felt på 30-40 ryttere. Coop-rytteren Trond Håkon Trondsen var i front da spurten gikk, men måtte se seg slått av en nederlender og to dansker.  Best av disse ble Niklas Larsen som var i en klasse for seg og vant lett avslutningen som gikk i slak oppoverbakke de siste meterne. 

Norske ryttere markerte seg godt på resultatlistene i dag, Kristoffer Skjerping ble nummer 7, Søren Wærenskjold 8, Erik Resell 10 og så må vi nevne Sondre Midtsveen som ble beste klubbrytter i dette selskapet på 11.plass.  I det hele tatt imponerte Ringerike sitt U23-lag som hadde hele fire ryttere med i finalen, det var ikke mange lag som kunne matche dette!

Se bilder fra rittet her: http://www.sykkelfoto.no/#!album-135

Resultater:

X