Danskene ble for sterke i Skive-løpet. Trondsen best på 6.plass i spurten

Foto: Karstein Vabø

Helgens andre ritt i det nordlige Jylland ble kjørt under nesten samme forhold som gårsdagens ritt i Himmerland. Dog var det kanskje noen grader varmere, men vinden var sterk og rytterne fikk kjenne på den i store deler av dagen da den 7.utgaven av Skive-Løpet ble kjørt i dag.

Startlisten inneholdt stort sett de samme som kjørte GP Himmerland, men etter gårsdagens mannefall i Himmerland, hadde langt fra alle like mange harde kilometer i beina foran dagens dyst. 

Fire ryttere fikk stikke unna, blant dem var Jokers Aksel Fisher Aasheim. Det hele så egentlig litt håpløst ut, men så kjørte flere ryttere seg opp, blant dem Ken-Levi Eikeland og André Sotberg og det ble en ganske kjøresterk 10-manns gruppe som etter hvert fikk over 2:30  minutters ledelse.

Team Aura Energi satte seg i front dog uten å få helt kontroll på utbryterne. Men, da Coloquick tok ansvar og satte press på feltet, var det også snart slutt for morgenbruddet.

Sammen med Riwal Readynez, sørget de deretter for høy fart og ingen gjorde noe forsøk på å komme seg avgårde i nye brudd. Ikke før fire ryttere, blant dem Aksel Fisher Aasheim, på et åpent sidevindstrekke og fra front, klarte å lage store sprekker i feltet.

Firkløveret fikk også gleden av å innlede de seks loklale rundene i Skive fra front. Men, allerede på den andre runden var det slutt på moroa for disse og rittet gikk inn i en ny fase.

Fridtjof Røinås. Foto: Karstein Vabø

Fridtjof Røinås (Joker Fuel of Norway) angrep så voldsomt men ingen ble med nordmannen som endte opp i en ensom kamp i front. 24-åringen kjørte nesten solo i to runder, men gikk tom og endte godt over fire minutter bak fronten til slutt. Hva som var planen med «stuntet» er vanskelig å se. For selv om det var tydelig at Røinås hadde mye å gå med var forsøket i overkant modig å begi seg ut på.

Det var en ganske stor frongruppe på 30-40 ryttere som la ut på den nest siste runden. Underveis mot avslutningsrunden endte nesten hele Riwal-laget opp i en velt og sørget for at feltet ble delt i to.  Dette fikk også store konsekvenser for avslutningen, både Uno-X og Coop var blant dem som mistet kontakten med fronten på grunn av velten. 

Likevel klarte Trond Håkon Trondsen og Anders Skarseth å kjøre seg opp til disse, men begge hadde i realiteten liten sjanse til å gjøre noe med Coloquick sitt maskineri som i den intense spurten opp mot mål, sørget for at det ble dobbeltseier med Frederik Rodenberg og Niklas Larsen. Førstnevnte vant soleklart mens gårsdagens vinner i Himmerland ble nummer to.  Forøvrig ble det fire dansker øverst, beste norske ble nettopp Trondsen på 6.plass og med Skarseth to plasser lenger ned.

Se bilder fra rittet her: http://www.sykkelfoto.no/#!album-134

Resultater:

X